Därför ska bostadsrättföreningar investera i postboxar

Vissa investeringar är bättre än andra. En sådan är att köpa in postboxar. Alla boende i bostadsrättsföreningen kan då hämta posten när de kommer in och vara säker på att ingen annan kommer åt den.

Förr var det vanligt med brevinkast i dörren. Detta är av många anledningar inte det bästa alternativet. Både för brevbäraren och för dig som bor i lägenheten är det bättre med postboxar i entrén. Det finns boxar för BRF:en att beställa på nätet. Postboxarna är av högsta kvalité och finns i olika färger.

“Ett bråk om postboxar har brutit ut i Lindome söder om Göteborg.” Läs mer här om varför du ska ha postboxar.

Minska risken för inbrott med postbox

Det har varit bråk om kring postboxar i bland annat i Lindome som ligger söder om Göteborg. Där behövde postboxar köpas in och sättas upp för att de boende inte skulle behöva åka flera mil för att hämta posten. För boende är det betydligt mycket enklare att kunna ta posten i entrén. I och med digitaliseringen kommer hela tiden förslag kring postutlämning och var den ska ske. Men förutom att brevbäraren vill effektivisera arbetet är det för boende bättre med postboxar istället för brevinkast i dörren. Brevinkast är nämligen något tjuven uppskattar. Det blir mycket enklare för en inbrottstjuv att ta sig in i din lägenhet. Låsskydd är något som behövs för brevinkast ska bli lite säkrare.

Postboxar är moderna

Andra saker som går att investera i för att få ett modernt lägenhetshus är bland annat en bra porttelefon istället för en portnyckel och kodlås på alla allmänna dörrar. För att huset ska kännas fräscht kan det vara bra att måla om och underhålla allmänna ytor som cykelförråd.