Slipp inbrott på Söder medan Projekt Slussen pågår

Stockholm är en stad i ständig förändring. Under de senaste åren har stort fokus legat på Söder, inte minst med ombyggandet av Slussenområdet. Det kommer säkert bli mycket fint när det är klart, men medan byggnationerna pågår finns det ökad risk för inbrott.

Av den anledningen är det smart att se över vilka säkerhetsåtgärder du och/eller din bostadsförening kan vidta. För att vara trygg hemma köp en säkerhetsdörr från Prodoor som inte bara hindrar inbrottstjuvar från att ta sig in utan också har ytterligare fördelar, till exempel

  • håller elden ute vid brand
  • hindrar gaser från att komma in
  • fungerar ljudisolerande
  • hindrar småbarn från att ta sig ut

Optimera din säkerhetsdörr på bästa sätt

Oavsett om det är du själv som privatperson eller din bostadsförening som ska installera säkerhetsdörren finns det också bra tillbehör som kan optimera den. Ett elektroniskt tittöga låter dig hålla koll på vad som försiggår utanför dörren, en låskåpa gör det omöjligt att få upp låset och en säkerhetsbrevlåda hindrar skurkar från att slänga in farliga föremål. Bland polisens många tips finns också rekommendationer att förstärka fönster och altandörrar samt att installera utomhusbelysning nära alla ingångar. En grind kan också vara en bra idé om det finns en uteplats mellan gatan och huvudingången. Alla säkerhetsdörrar med elektroniska lås bör få nya koder med jämna mellanrum.

Tänk ett steg före tjuven

Varför just Projekt Slussen kan öka risken för brottslighet där du bor beror på flera anledningar. Först och främst är det ganska stökigt i området, och det finns många byggställningar, byggmaterial och verktyg som tjuvar kan använda för att ta sig in i hem och kontor. En tjuv kan också klä ut sig till byggarbetare, vilket inte är en ovanlig syn i området just nu, och få dig att öppna dörren eller knappt lyfta på ett ögonbryn om hen står utanför din fastighet. Det ser dessutom ut som att byggarbetet vid Slussen kommer försenas så det är inte för sent att förbättra säkerheten nu.

Avslutningsvis är grannsamverkan ett viktigt vapen mot tjuvarna då alla kan hålla ögonen öppna åt varandra, ta in post när du är bortrest eller hålla kontakten via en chatservice där alla misstänkta aktiviteter kan rapporteras sinsemellan.