Därför ska du investera i en hemförsäkring

När vattenskadan eller inbrottet är ett faktum kommer du tacka dig själv för att du har en hemförsäkring som täcker skadorna. Hemförsäkringen täcker nämligen sådana skador och du betalar endast en självrisk. Har du däremot ingen hemförsäkring kan du riskera att bli skuldsatt resten av livet.

Bild på träleksakshus skyddat av händer, innebär konceptet hemförsäkring.Att bo i ett nybyggt hem utan en hemförsäkring är en stor risk. I värsta fall kan du som bor oförsäkrad drabbas av en stor ekonomisk smäll om något oförutsett skulle hända. Om du vill ha en smart hemförsäkring där du bara betalar för det du har ska du gå in på www.gofido.se och läsa mer. I deras hemförsäkring väljer du själv vad som ska ingå och sätter din egen självrisk. Om du väljer en högre självrisk får du ett lägre pris. Om du mot förmodan drabbas av en skada kan du göra en skadeanmälan på två minuter.

 

“Det är lika viktigt om man hyr, bor i andra hand eller är inneboende.” Läs mer här om varför hemförsäkring är viktigt.

Hemförsäkringen är en investering

Det är många som väljer att prioritera bort hemförsäkringen på grund av premien, både gamla och unga. Hur stor premien är beror på hur stort du bor, bostadsort och hur högt du värderar ditt lösöre. Det kan vara en stor utgift, speciellt om marginalerna är små. Men i det långa loppet är det värt att betala för en hemförsäkring. Det är framför allt många unga som väljer bort hemförsäkring. Det beror dels på kostnaden men även för att många inte har vetskap om vad en hemförsäkring är och vad den täcker.