Så fräschar du upp golvet hemma

Börjar det bli dags att fräscha upp golvet hemma? För många kan det kännas som ett tungt och tidskrävande jobb – och det är det väldigt ofta. Då kan det vara värt att se över möjligheten att anlita en professionell golvläggare.

Om du anlitar Parkettspecialisten får du professionell hjälp med golvslipning, golvrenovering och golvläggning. Med modern utrustning utförs arbetet snabbt, smidigt och minimalt med damm. Det finns flera anledningar att fixa till golvet i din bostad.

Därför bör du fräscha upp golvet i din bostad

En självklar anledning till att fixa till golvet är att det är hemtrevligt och fint. Ett nyslipat golv är som att få ett helt nytt rum. En annan anledning är att golvläggning eller slipning är ett av de vanligaste åtgärderna vid försäljning, eftersom det i princip alltid ökar värdet på bostaden.

Tänk också på att renovering av ett gammalt golv i många fall är mer stilfullt än ett helt nytt. Det är dessutom mer miljövänligt att renovera. Svenska miljöinstitutet skriver i en rapport från 2020:

”Själva renoveringen och de tillbehör som används har relativt liten påverkan.”

Be om råd av experter

När du anlitar Parkettspecialisten eller någon annan golvläggningsfirma se till att få valuta för pengarna genom att be om råd och förslag. Ta del av den kompetens som finns på företaget och maximera möjligheterna att få bästa möjliga resultat för din renovering eller golvläggning. Kanske har hantverkarna förslag på åtgärder som både kan spara pengar och leda till fantastiska resultat som du inte ens trodde var möjliga.